Jag bjuder på..

..ett litet citat så här på kvällskvisten.

“Aim for the stars and maybe you'll reach the sky”



Uppdatering önskelista





För i övrigt så är cliniques puder underbart! Ser naturligt ut och täcker jätte fint så man behöver ingen foundation. Jag använder en pensel från the body shop att lägga på den med.


En heldag på liseberg

Idag har jag stått på julmarknaden och krängt varor hela dagen och på kvällen bjöd Ellen på Julbord i huvudrestaurangen, Super gott! stor jul buffé, efterrätts, godis och ost och kex bord mums!



Liseberg juletid måste vara bland de mysigaste^^ (inte så bra bild kanske men det ska ju helst upplevas live)

Bjuder på en bild

så här på lördag kvällen^^ Jag och photoshop hänger ikväll.


Lördag som inte känns som lördag

Idag har jag ståt ute hela dagen för det var en liten marknad på innergården utanför dn'a där jag gör praktik. Det var väldigt mysigt och de kom en kör och sjöng lite julsånger, men oj vad kallt det blev att stå rakt upp och ner.


Mysigt^^

Sedan när jag slutligen kom hem (glömde nycklarna igen!) tog jag ett härligt bad


mmm mysigt^^


Knappt en månad kvar till jul...

dags att köpa julklappar till mig!!!!:D



Så här ser den ut just för tillfället :) vem vet kanske kommer på något mer. Jag låter er veta isof så ni kan vara lugna ;)


Glöggmys

Igår var jag ledig och Ellens mamma och syster kom på besök i vår välmöblerade våning. Ellen hade lagat god chevré och spenat lasagne och jag bjöd på glögg,pepparkakor och ädelost till efterrätt mums!


(det här är allt som behövs för äkta glögg mys^^)

Dufvenkrooks (lättvins) glögg är den godaste! Bra för sånna som mig som inte riktigt gillar glögg. Den är väldigt mild, nästan som att dricka varm saft. Hjortron och Blåbär&Lingon är de klara favoriterna.
De har dock kommit med en ny chili och choklad, jag är tveksam men man borde kanske testa:)


Före och efter

Har fastnat för att redigera bilder, tycker de är så sjukt vad man kan göra om människor digitalt.



Ser lite fejk ut eftersom jag inte är något proffs på det här:P men ändå:P stört!


Mat-Amanda

Idag har jag lagat god mat, det blev;

Spenatlasagne



Ingridienser (en stor form);

450g(en frp) krossade tomater
1/2 rödlök
Vitlöksklyfta(or) efter tycke och smak
Lasagne plattor
500g fryst hackad spenat
En stor frp keso
riven ost
salt
peppar

Jag hade läst receptet i nån mat tidning men kom inte ihåg exakt så jag hade egentligen inte en aning om vad jag höll på med:P Men så här gjorde jag iaf;

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda krossade tomater (de hade kunnat vara mer än 450g) med hackad vitlök och rödlök( du kan ev. för steka rödlöken lite). krydda med mycket salt, peppar och den hemliga ingrediensen socker!

tina spenaten.

börja med att lägga lite tomatsås och keso i botten och varva sedan spenat, tomatsås, keso och lasagnplattor. Avsluta med ett lager med bara keso och strö sedan över riven ost, salta och peppra lite extra om du vill.

In i ungnen i 30 min.

Voila! Super gött!


Back to reality

Idag vaknade jag på mitt nattåg och gick direkt till dn'a för att ta i med hårdhandskarn:) Hjälpte till att bära grejor till deras monter på Lisebergs julmarknad^^

 I helgen ska jag jobba där :) ser verkligen fram emot det eftersom jag aldrig varit på julmarkanden:) Så om ni är i gbg och har vägarna förbi hälsa på mig i dn'a:s monter uppe i Lisebergstornet:)


Sammanfattning av helgen

I helgen har jag som sagt varit uppe i härnösand och jag har bland annat;


Kollat på Corpes bride på pappas nya värsting tv med blue ray :O



Varit svart taxi åt mammas och pappa och halva Härnösand:P

Umgåtts med min söta boyfriend<3

och lite annat:)


Tillbaka i norr

Imorse kl 04.00 hämtade en taxi mig från sundsvallstågstation och skjutsade mig till timrå. Så nu är jag hos min älskling igen^^ vad jag har längtat!

Jag kapar hans dator medans han duschar:) Om en timme drar vi till härnta för jag ska vara chaufför åt mina päron som ska ut på galej.

Trevlig helg på er allihopa! PUSS OCH KRAM :*

Lek i photoshop

Nu äntligen äntligen har jag (med lite hjälp av ellen) lyckats installera photoshop så idag har jag lekt^^

Före och efter;


En liten historia

Köpte några böcker på myrorna bland annat Varför växer gräset? -och 57 andra berättelser att tänka till. Idag satt jag på vagnen och läste och fastande speciellt för en, ni har säkert hört den förut men den får det att rysa i kroppen på mig.


(Bild från Sandras och mitt Fairytale gone bad-projket "Rapunzel")

En pojke var på väg hem från skolan en dag när en annan pojke längre frame på trottoaren snubblade och tappade alla sina saker. Det låg böcker och pennor spridda över hela tottoaren och den förste pojken skyndade att hjälpa till med att plocka upp sakerna. De två pojkarna skulle åt samma håll så de tog sällskap och den förste pojken hjälpte till att bära en del av böckerna.

När de gick hemåt berättade pojken med böckerna om sig själv och att han var mycket tacksam för hjälpen att bära. Pojken med alla böcker bodde närmast och efter att de lämnat av alla böcker åt de mellanmål, kollade på tv och skrattade åt bok pojkens lilla hund.

Efter den dagen umgicks de då och då efter skolan och käkade lunch ihop ibland. De gick båda ur högstadiet och började på samma gymnasium men i olika klasser. Under åren som följde umgicks de inte särskilt mycket, utan sågs bara då och då.

När bara tre veckor återstod av gymnasiet bad pojken som för flera år sedan tappat sina böcker på väg hem från skolan att få prata med sin vän som så snällt hjälpt honom den dagen. Han påminde honom om dagen då de först träffades.

- Har du aldrig funderat över varför jag bar på så mycket grejor den dagen? undrade pojken. Du förstår, jag hade rensat mitt skåp för att inte ställa till problem. Jag var på väg hem för att ta självmord, men när vi hade pratat ett tag den där eftermiddagen insåg jag att jag skulle sakna livet och att det finns människor med gott hjärta.

Jag vill bara att du ska veta att när du plockade upp mina böcker den där dagen så räddade du mitt liv.


Jag tycker det är så fint att små handlingar som inte spelar stor roll för mig kan förändra livet för någon annan.


Den dåliga dagen som blev en helt ok dag

Idag har det regnat och regnat och regnat, ja ni fattar! Jag skulle ut och hitta lite inspiration till skylt fönster. Men det var inte alls kul. Ellen möte upp mig och vi drog till myrorna på järntorget som jag hört av anna skulle vara väldigt spännande:) det var det också! Väldigt trevligt, mycket inspiration(4 våningar) och jag hittade ett par cheap monday jeans!! :D


(Mycket bra affär)

Sedan skulle Ellen till sin syster som bor typ på andra sidan stan och jag begav mig hemmåt blöt som jag vet inte vad, ville bara hem och byta om och laga mat! Hade precis handlat lite mat när jag kom på att jag inte hade min hem nyckel med mig!!!! FAAN!

Arg som ett bi begav jag mig då till Ellens syster tog ca 1 timme KUUUUUUL!
Som tur var bjöd Ellens syster på varmchoklad som fick mig på lite bättre humör och sedan drog vi till mitt andra hem och kollade på stan up som vi blivit inbjudna till tidigare på dan :) Mycket bra kväll! Åt pizza och drack ett glas rött. Soran Ismail (parlamentet och roast på berns) gästade stand upen så det blev en riktigt bra kväll trots allt^^



Nu ska jag sova^^ god natt mina vänner :*

Vaccinera sig eller inte vaccinera sig!?

Seriöst hur ska man göra?

+ man blir inte smittad och ev. dör.

- man vet inte vilka biverkningar vaccinet får om ex. 10 år ( Tänk om mina barn föds utan armar:P)

Jag vet! jag skaffar en sån här mask så är alla mina problem lösta :D



Jag är iof inget svin så vem vet jag kanske klarar mig ;)


Rädda din favorit pralin!

Marabou och Aladinn har gjort en kul grej :) Dom ska in med en ny pralin i aladinn asken och då måste en bort, men vilken! du kan vara med och bestämma.
Jag tycker verkligen du ska ta dig tid, för tänk när du öppnar den traditons enliga asken på jul och din favorit choklad är borta!!!:O hela julen kan bli förstörd!
Rösta här: www.raddajulen.nu

Min favorit(eller iaf en av dom, I <3 chocolate);




Höstnougat, Romrussin och körsbärslikör kan dock gärna få åka :P 


Tillbaka i götet

Nu är jag tillbaka på västkusten:) Har haft en mysig helg med mycket släkt <3 Har bland annat besökt kalmars nya köpcentra hansa city(inte mycket att hurra för), besökt leos lekland, fikat,ätit massa god mat, sett på film, spelat kort och bara myst.

Nu är arbetsveckan igång igen :) gillar verkligen den här butiken^^
Dock fick jag sådan hemlängtan i helgen att jag bokade tåg till härnta, så på fredag bär det av till la familia och la love :*




Bjuder på två hjärtan jag hittade för ett tag sen :) Det var längesen de var hjärtan med i bloggen nu <3


Dagens ARGHHHH!

Sitter på ett stenålderståg utan el uttag så kan inte ladda mobilen och datorn dör om några sekunder. Kul resa!
Känns som jag rest tillbaka 10 år i tiden! Inte kul! Nu ska jag sitta och sura resten av resan. goodbye!


Till Kalmar!

Nu sitter jag på tåget till kalmar och la familia :) längesen jag träffade de små skruttarna;) haha


Tre år gammal bild på mig och kajsa när vi var på väg till gbg ;)


Café tips!

Idag åt Ellen och jag lunch på cafe brunos espresso. Det stället kan jag verkligen rekommendera! Jag åt en pasta sallad med kyckling,pesto, fetaost och nån mögelost sås låter kanske som en helskum blandning men oj vad gott! Ellen åt kyckling och morotssoppa som var super smaskig, dock åt vi knappt upp hälften för det var så stora portioner så att dela med en vän rekomenderas + att det både blir gott och billigt på så sätt! :D



Extra plus att det ligger när nordstan!


Stand up ikväll!

Ikväll ska jag på stand up på caféet Mitt andra hem som ägs och drivs av en kompis till Ellen, det ska bli riktigt skoj tycker jag :)


Camilla Hyllén

Var ute och smög på stan idag och inne på den super söta och annorlunda butiken Prickig katt hittade jag helt underbara tavlor av Camilla hyllén! Hade köpt en direkt om det inte var så att jag är fattig :P





Helt underbara!


Roar mig själv ^^

Sitter helt själv i lägenheten och förösker roa mig ;P haha

1. SÄTT DIN MUSIK PÅ BLANDA.
2. KLICKA PÅ NEXT-KNAPPEN EFTER VARJE FRÅGA.
3. ANVÄND SÅNGTITELN SOM SVAR PÅ FRÅGAN.
4. FUSKA INTE.
(vet, gjort det förut men de e kul^^ try!)

1. Hur mår du idag?
Human (ja jag känner mig ganska männsklig haha)

2. Kommer du komma långt i livet?
Right round (det kommer gå runt?)

3. Hur är skolan för dig?
Love is my drug (kärlek för skolan ;))

4. Vilken är ditt livs themesong?
Use Somebody (jag är en hemsk människa haha)

5. Vilken är din livshistoria?
Live your life (hell yeah)

6. Hur ser din framtid ut?
If I were a boy ( Ja undrar hur min framtid sett ut då??)

7. Hur blir din morgondag?
Dirty Diana (där ser man ;))

8. Vad är det bästa med dina vänner?
Is it true (Klart det är!)

9. Vilken sång beskriver dig bäst?
Home (hmmm?)

10. Hur ser ditt liv ut just nu?
The world´s Greatest ( Det är det va!! :D)

11. Vilken låt kommer spelas på din begravning?
Feels like tonight

12. Hur var du som barn?
Selfish (Ajdå :p hahha)

13. Vem kommer du gifta dig med?
I know you want me  ;)

14. Hur ser världen på dig?
The man who can´t be moved ( haha oj :P)

15. Vad tycker dina vänner om dig?
Ayo technology (tveksamt...)

16. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Change (Byt?.... fråga?)

17. Kommer du någonsin få barn?
when you believe (låter bra?)

18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Fire Burning ;)

19. Hur blir du igenkänd av folk?
Hot n Cold (Fick det föra gången också tror ja hahah då måste de väl vara så :P)

20.Vilken är din livsfilosofi?
Fix you (alla ska bli hela^^)

21. Vad tycker dina föräldrar om dig?
two times (?)

22. Tycker andra att du är attraktiv?
Poker face (ohh ;))

23. Vad kommer du säga när du gör slut med någon?
when it was good

24. Hur ser du på sex? 
Tears don't fall

Blev inte jätte bra svar hahah men ni fick ju iaf veta vad jag lyssnar på för musik ;)


Älskling <3

Detta inlägg är tillägnat min underbara pojke, som jag saknar BIG time här nere i götet. Men hade han inte varit så underbar som han nu är hade jag nog inte varit här överhuvudtaget och gjort det jag verkligen vill <3


Snygging :*

Ni känner kanske igen känslan? Att älska någon så mycket att hur ni än försöker sätt ord på det går det inte.



Glögg premiär!

Ja, vi startade lite i förtid redan 9 november. Men det är ju så mysigt att dricka glögg och äta pepparkakor^^


Diggar ni våra glöggmuggar?;P rätt fint att dricka i vinglas iof.


Älskar säng bordet!

Till detta körde vi Sagan om de två tornen! Mys

Slappar Söndag!

Idag kör vi en slappar söndag. Ska väcka Ellen som tar en powernap nu så ska vi mysa till det rejällt med;



Trevlig kväll på er allihop!:*


Inflyttningsfest!

Igår hade Ellen och jag en liten inflyttningsfest :) Det var mysigt! Sen drog vi ut på stan och gjorde den osäker ;)


Farsdag!

Grattis pappa nu har du varit far i 20 år 7 månader och 19 dagar ! HURRA!


A christmas carol

I går var då jag och Ellen på Disneys A christmas carol (En jul saga).
Ingen direkt barnfilm, riktigt läskig under visa perioder, men ack så bra :) se värd absolut!


       (AAAA Fyra A:n får den, riktigt välgjord)


Gustaf adolfsdagen

Idag efter avklarat arbete köpte jag dagen till ära bakelser till mig och Ellen. Ifall ni ite vet varför vi firar Gustaf adolfsdagen kan jag tala om det för er :) Vi firar att gustaf dog vid slaget vid Lützen (kul grej och fira:P) I Götet firar man extra mycket för GA grundade staden :) Så nu vet ni det och kan njuta ännu mer av era bakverk som jag hoppas ni köpt ;P



Snart ska vi iväg och se premiären av Disneys En julsaga i 3D, har aldrig sett film i 3D på bio, recension kommer senare;)


Sushi-dagen

Idag har jag varit ledig och Ellen drog då med mig till en sushi resturang där jag fick smaka på min första riktigt sushi :) Inte illa.
Jag började med att tappa min första sushi bit i soya fatet:P Sedan gick de väl lite bättre men vad kan jag säga sushibitarna var väldigt stora och jag har en liten mun, det är inte lätt att dela saker med kina pinnar!

Vad kom jag fram till då? crabsticks tycker jag fortfarande inte om, sushi smakar då mest bara ris och gurka :P Men den klara favoriten var Insideout gillade den majonäs gegean i mitten :D



Nu i afton har jag hängt med Anna vi har lagat goda biffar och tjötat som hon skulle säga :Phahah

GODNATT!:*


Bilder

Ellen är på vift så sitter här ensam och kollar igenom lite gammal bilder bl.a. har jag jätte fina bilder från London i påskas^^ ENJOY!








SKOR!

Är dom inte underbara? ^^

Här är ett par av mina favorit skor. ENJOY!


:S

Jag beställde photoshop från csn-kortet för ett tag (ett bra tag) sen. Men det fanns inget serienr. med, så jag mailade och hade mig och har fortfarande inte fått det satans serie nr. börjar bli riktigt less och snart går min trail period ut :( buhu!

HJÄLP NÅGON!?


Första dagen på LIAn

Idag var min första dag på DnA (Design and art) det gick jätte bra! Det är två verkligt trevliga och duktiga tjejer som driver butiken och jag ser verkligen fram emot att vara där ända till januari !:D
Idag har jag;
- Läst igenom deras pärm som alla nyanställda måste läsa igenom (handbok)
- Läst lite info om de olika formgivarna de har i butiken.
- Stämplat påsar (dom har påsar med sin logga stämplat)
- Skrivit kvitton ( de har hand skrivna kvitton , cute^^)
- Kollat butiken och lagret.
- Skyltat lite i smyckes skåpet
- Samt hälsat på Lhinas söta jycke och ätit en god lunch med Ellen

Artikel från Elle interiör 2006;


(Butiken ser dock väldigt annorlunda ut nu)


Göteborg dag 1

Nu är jag i gbg i min och Ellens nya lägenhet (Annas gamla).
Det först Ellen gjorde var att skära sig i fingret och vi hade inget plåster så det blev såhär;


( Ellens finger blev även alldeles blått för jag knöt så hårt moahah ;))

Nu har vi ätit tacos och kollat på Mirrors en rysar som var sjukt läskig:O


(Här sitter Ellen och myser i vår säng)

Nu ska vi bada adjöken adjö!


A new way to flavour

Jag var som sagt på pipeline och såg henriks kompis Johans band A new way to flavour i fredags.


AAAA (4 A:n bara för att jag inte riktigt är kompis med metal:P)

Dom spelar Metal/ Hårdrock, inte riktigt min typ sv musik men det var fem riktigt duktiga killar som stod på scen och gav allt. Det gillar vi! besök http://www.myspace.com/anewwaytoflavour om du vill veta mer om bandet som snart drar ut på sverige turné så håll ögonen öppna!


Porslins docka

Tog inte med mig kameran ut på vift igår så har bara bilder på hur jag såg ut. Inspiration porslins docka.



Senare på kvällen hade jag blod på kinden, det var någon som gjorde mig lite arg ;)

Tycker dock att folk var dåliga på att klä ut sig! Skäms!
Emmy och josse var iaf jätte fina indianer^^

Nu ska jag packa till gbg resan:)


RSS 2.0