Det om redovisningen

I helgen har jag jobbat på rockstad falun jag har frusit, svettats, skrattat, gråtit det var en intensiv helg, tidiga mornar och sena kvällar :P

Idag då, idag redovisade jag mitt projekt jag blev tok nervös när jag satte min fot på scenen vet inte riktigt vad som hände där :P Som tur var  märktes det inte och alla berömde mig och jag fick jätte fin feedback :D
Nu ska jag bara njuta resten av veckan (stört att det bara är en vecka kvar!)

Jag börjar med att bjuda in mina älskade vänner på lite muffins och pommac (han inte till systemet) :DMåste bara citera min fina presentation som Emma och Michaela skrivit till mig;

"Nu kommer Norrlandstjejen som gillar att spexa. Hon avgudar skor och slår gärna klackarna i taket.
En stor applåd för vår egen carrie bradshaw, Amanda Johnsson"


Det om kvällen med stort SATC

Hahah fyndig rubrik va ;)
Ikväll blir det alltså till att köa sig in på premiären av SATC 2! Ohhh vad jag längtat! Jag dör lite grann varje gång jag ser en reklam film om SATC 2 så mycket längtar jag! :D


(bild från google)

Jag älskar älskar älskar verkligen Sex and the city!


Det om russian party!

Ja igår festade vi då mitt i leksands urskog annorlunda and ohhh so fun ! :D


Boris var där

ENJOY!

Jag vill tacka Boris för denna härliga kväll. GO RUSSIA!


Det om ett annorlunda party

Ikväll är det Russian Party här i leksand, Spännande.


Det om tatueringsdagen

Så var det gjort! :D Jag blev super nöjd, älskar min lilla ponny^^ Jag dokumenterade flitigt så bjuder på lite bilder från dagen.


nervösa tjejer

Anna

Sara

Michaela

Paulina

Josefin N


Jag

Anna J

Emma

Jessica

Jessica

There where some serious tattooing going on ;)


jag in action

Hela gänget

(Fr vänster; Jag,Paulina,Sara,Malin,Anna,Jessica,Michaela,Emma,Josefin N)


Det om point of no return

Imorgon gäller det, jag ska sätta en nål i min kropp spruta in massa bläck i form av en dalahäst. Man undrar ju lite vad man gett sig in på, vi får se om jag överlever ;P


(vi har plockat lite vitsippor och dekorerat vår fina stuga med ^^)


Det om en helt vanlig torsdags kväll i leksand - O'hoj

I torsdags tog vi vårt pick och pack och drog ner till john och softade på hans gräsmatta, sedan kom regnet....
ENJOY!

Nu ska jag ut och sola :D


Det om årets snyggaste klänning

Jag älskar älskar älskar den här klänningen som Carrie har på sig på filmaffischerna för andra SATC filmen.

Jag vill ha en liknande till avslutningen, Men vart F*** kan man hitta en sån?????? Nån som vet?


Det om att söka på dalahäst tatuering

Kolla vad som inträffade när jag skulle söka bilder på dala häst tatueringar.Lustigt thih!

Det om slutrapporten

Jag sitter här och gör ungefär allt annat än att skriva ut min slutrapport. Jag är klar (tror jag) men de är just de där sista lilla steget som är så jobbigt att ta för tänk om jag kommer på att jag glömt en viktig liten detalj när allt är utskrivet och klart :P Fast jag vet ju innerst inne att jag inte kommer ändra något mer nu :P Åhh jag blir så less på mig sj!Sen får vi inte glömma att gratulera henrik som klarade teori provet idag! (första försöket) :D Well done honey bunny (K)


Det om att sjunga fel låttext

Jag jobbade idag och hade P3 på i bakgrunden, där diskuterade dom hur man ibland tror att de sjunger saker men sedan upptäcker att texten går helt annorlunda.

Jag har två exempel på vad jag trott att de sjungit i låtar men som visat sig vara helt konstigt;

1. I refrängen på Kents låt Dom andra sjunger dom "Vi blev som dom andra" Jag trodde först dom sjöng "Vilse som Amanda" och sedan "Vilse som dom andra" (inte för att kents texter är det lättaste att höra rätt på)

2. I Magnus Ugglas låt Nitar&Läder sjunger han "..höga stön och porriga kläder" jag gjorde denna rad barnvänlig och sjöng "höga stöd och burriga kläder" när jag var mindre.Bjuder på en väldigt snygg bild när jag rockar loss framför singstar på vår klassfest i vintras.

Vad har ni sjungt fel på? Sånt här är kul att veta!:D


Det där om att jag skriver "Det"

Jag vet inte men ni kanske undrar över /stör er på/bryr er inte om mina rubriker. I varje fall skulle jag vilja berätta varför jag börjat skriva som jag gör :)

Ni som är V.Ä.N.N.E.R fans vet att varje avsnitt heter "the one..." detta tycker jag är extremt lustigt och valde därför att härma (fullt ord btw) detta. Så nu behöver ni inte fundera över detta mer :D Puss på er!


(Cool bild på vänner gänget från google)

Kanske världens roligaste serie!


Det om Robin hood

Igår gick jag och snygg-henke på bio, Robin hood.
Helt ok film, men lite för lite Robin hood (Inget går ju upp mot den tecknade;))Filmen får AAA (3/5)


Det om vart tatuering skall vara

Nu är datumet bokat, den 24 maj gäller de. Vi har pratat en tid om att tatuera in en dalahäst som minne av vår tid i leksand så nu är vi ca 10 tappra brudar som sitter och biter på naglarna.

men den stor frågan är vart? Vad tycker ni? Bakom på insidan av ankeln, bakom örat eller på ryggen (under bh- bandet, altenativt på sidan under bh-bandet)Jag hade gjort jätte fina illustrationer men tror inte skolansdatorer vill riktigt som jag vill :P

Det om att vara tillbaka i Leksand m.m

Nu är jag äntligen tillbaka i leksand efter att ha glömt allt förutom mitt huvud typ:P Tur att jag åker tillbaka på torsdag så att jag kan hämta mina prytlar.

Det känns iaf skönt att vara tillbaka och träffa klassisarna och bo med mina underbara kombos igen, funderar starkt på att kidnappa upp dom till sundsvall när jag slutar så dom kan fortsätta bo med mig^^

Igår hade vi en lite mys kväll med spel, top model(som bara jag såg på tror ja) och våra älskade hollywood fruar!

Sara och jag prövade b&j´s nya peanutbutter and cookiedough glass

Jag måatse säga att det inte kommer bli min favorit jag håller mig till ben&jerry wichen

(sitter på skolans dator eftersom jag glömde sladden till min egen den vill inte ladda upp bilder överhuvudtaget sorry for that)

Det om en slängkyss

Ha en trevlig lördag allihopa för det ska jag ha! And off I go!


Det inlägget om ett annorlunda ämne

Nu ni ska ni få lite fakta om något som jag tycker är sjukt intressant!
I 3.an på gymnasiet gjorde jag ett arbete om fotbindning, jag tyckte det var väldigt intressant och fascinerande.

(Jag vill varna känsliga läsare, så nu var det sagt

Det finns många myter om varför man började binda sina fötter i kina den mest förekommande handlar om en konkubin(sällskapsdam) som gick så nätt att de såg ut som att hon "svävade över tusen gyllene liljor". De andra kvinnorna band då sina fötter för att efterlikna henne.

Fötterna kallas även lotusfötter för att de har samma form som lotusblomman.Fotbindning började på 900-talet bland kungligheterna och adeln men spred sig ner i klassern och på 1700-talet var fotbindningen i princip obligatorisk man beräknar att 90% av kinas kvinnor var fotbundna!

Kvinnor utsattes för detta eftersom männen krävde det. Män valde inte sin kvinna efter ett snyggt ansikte utan storleken på hennes fötter. 10 cm var idealet.

Att dominera kvinnor var också en stor anledning varför man band deras fötter, med bundna fötter kunde de inte rymma lika lätt.

Flickorna fick sina fötter bundna vid 6 års ålder eftersom foten då inte hunnit växa klart och fortfarande är ganska "mjuk" vilket gör det lättare att bryta den.
Detta var väldigt plågsamt och det finns hemska beskrivningar hur man gick till väga för att få så små fötter som möjligt och vilka konsekvenser det fick men det tänker jag inte gå in på.Det gjorde flera försök att stoppa detta hemska kvinnoplågeri det första på 1600-talet men. Men det var inte förrens 1949 som fotbindningen fick sitt riktiga slut då hade detta pågått i omkring 1000 år.

Det här är bara lite fakta om fotbindningen om ni tycker det verkar intressant vill jag tips om en bok 

Splendid Slippers – a thousand years of an erotic tradition av Beverley Jackson

Utgiven av Ten speed press 1997

Annars är det bara att fråga er egen fotbindningsexpert Amanda :D


Det om att sälja sin mamma

Sprite har gjort en ganska annorlunda men ack så effektiv reklam kampanj, jag kunde iaf inte låta bli att kika in på deras hemsida och kolla vad faan de höll på med:P

Grejen är att man skall sälja sin mamma och man får då en sprite sen kan ens mamma vinna fina priser, typ:P

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här:P vad säger ni? är det ok att sälja sin mamma (dock på låtsas men ändå)Jag gjorde en för att testa, dock har ja inte lagt ut den, så mamma du kan vara lugn jag har inte sålt dig.
Skulle aldrig gör det heller för min mamma är världens bästa^^


Det om skinnisen

Igår tog jag mig en shopping runda i birsta. Mitt mål med dagen var att inhandla en skinnjacka. Vanligtvis brukar jag inte vilja ha sånt som i princip alla har men skinnjacka är ju faktist jävligt snyggt!

Så nu har jag gått och irriterat mig på att jag inte har nån och igår slog jag alltså slag i saken (varför säger man så btw)

Efter att jag besökt nästan alla butiker och kommit fram till att jag inte tänker betala 2000:- för en jacka (fast dem var såklart snyggast!) Så blev det denna lilla skinnis (jag hittade på det namnet alldeles själv jag är så fyndig:P) från H&M;Jag fyndade även detta blommiga linne/klänning för bara 29:- gina har sina goda sidor.

Jag råkade även köpa ett par nya skor häromdan på biancos utförsäljning^^ oopps!


Det om smärta

Kolla den här reklamenDet ser så himmla lätt och ganska behagligt ut att använda en epilator, men oh my good! Mamma köpte en epilator idag som jag testade faan vilken pain! Inte konstigt att man inte visar ansiktet när hon använder den :P

Men som han i butiken sa "ska man va fin får man lida pin"

Vad utsätter inte vi tjejer oss för, för att se så där otroligt perfekta ut :P haha
(tror ni jag gav upp? såklart inte! man är väl dum ;))


Det om in full regalia

Nu är det gjort jag har köpt nya the ark albumet med tillhörande tidning om the ark :D Tidningen innehåller alla texter till låtarna så nu har jag gott om tid att lära mig alla nya låtar lagom till Gatufesten!


Det om vad som händer ikväll

Idag blir det inflyttningsfest hos sandras bror med evelyn och sandra :D wihooo jag hoppas ni är lika laddade som jag brudar!


Bilder från vagant, tävlingar om vem som ska få gå ut först på trappan vid studenten!

Tjejer vi måste seriöst ta lite nya bilder på oss tre! Ikväll kommer kameran fram like it or not ;)


RSS 2.0